DISC spel

Spelen met DISC

Met een DISC Spel kunnen teams kennismaken met het DISC communicatiemodel: deze theorie geeft inzicht in diverse types in een team, zodat collega’s meer begrip krijgen voor elkaar. Ze krijgen ook handvatten om elkaar aan te spreken, waardoor de werksfeer op de werkvloer verbetert.

Onderdelen DISC Spel:

  • Van te voren doet iedereen een assessment, om meer inzicht te krijgen in de eigen DISC hoofdkleur
  • Daarna wordt de groep opgedeeld in kleine teams die tegen elkaar gaan strijden.
  • Een interactieve theorie en spellen wisselen elkaar af

Het is dus een luchtige bijeenkomst waarin spelenderwijs geleerd wordt.

 Is de theorie van DISC al bekend bij de teamleden? Laat mij dit weten, dan zorg ik dat de focus meer ligt op de quiz zelf en minder op de theorie-uitleg. Zodat het een speelse herhaling van de stof wordt.

Resultaten DISC Spel:

  • Meer kennis over het DISC communicatiemodel
  • Inzicht in de eigen DISC hoofdkleur
  • Inzicht in kwaliteiten/ valkuilen van teamleden
  • Meer begrip voor andere teamleden
  • Stap gemaakt om samenwerking te verbeteren

De Theorie: DISC 

Het DISC communicatiemodel wordt door veel organisaties gebruikt om de communicatie binnen teams te verbeteren. Iedereen heeft een hoofdkleur. Meerdere kleuren in een team zijn handig, aangezien ze elkaar aanvullen:

rood heeft leiderschapskwaliteiten, geel heeft creatieve ideeën, groen zorgt ervoor dat iedereen zich gehoord voelt, blauw besteedt aandacht aan de details. Een diversiteit van de kleuren in je team, maakt dat je veel kwaliteiten bij elkaar hebt.

Het nadeel is dat personen met verschillende hoofdkleuren in elkaars allergie kunnen zitten. Ze 'snappen' het gedrag van de ander niet. Type rood kan zich bijvoorbeeld ergeren aan het besluiteloze van de groene. Terwijl de groene de rode drammerig kan vinden.

Door het team inzicht te geven in de kwaliteiten en valkuilen van diverse type communicatiestijlen, snappen ze elkaar beter. De samenwerking verbetert en de arbeidsproductiviteit neemt toe.

Bij een eventueel vervolgtraject, leer ik de deelnemers meer over gespreksvaardigheden, zoals: feedback geven, elkaar aanspreken, assertiviteit, vergadertechnieken, LSD en small talk. Met als doel om de verschillen tussen collega’s te overbruggen en de onderlinge communicatie te verbeteren.

 

Praktische zaken:

Tijdsduur: 2,5 uur

Aantal deelnemers: 6 - 12

Locatie: op een eigen locatie, op het strand, of bij een nader te bepalen eventruimte

mail@monicabunnik.nl

06 10 69 29 11